Vilde asparges plukket omkring vores hus

Vilde asparges plukket omkring vores hus i Toscana

En af de absolut skønneste spiser, vi kan finde i naturen omkring vores hus, er de vilde asparges. De er så fine i smagen og smukke at se på, at vores årlige asparges-tur er et af de store højdepunkter for familien – vi oplever, at det er naturens forårshilsen til os.

Da vi for 10 år siden købte vores hus i Toscana, var netop naturvandringer med formålet at finde asparges noget af det første, vi fik kendskab til. Vores lærer udi aspargesplukning lærte os ikke kun af finde den attraktive buskagtige plante med de tynde asparges for enden af grenen, men hun videregav også sin hyggelige familietradition til os: Hver gang man finder en asparges, der er værd at plukke, råber man ‘DRING, DRING’, så alle kan blive delagtiggjort i den store glæde det er at have fundet en ‘skat’. Og jeg skulle hilse at sige, at vores familie har hygget os rigtig meget i forårssolen, når vi plukker og senere på dagen omkring middagsbordet, når vi spiser de fantastiske vilde asparges.

Det kan absolut anbefales! Behøver jeg at nævne, at det er en af de væsentlige grunde til, at vi elsker vores hus og livet i Toscana?

De vilde asparges kan anvendes til alt lige fra supper til salater, og så som de lokale gør det – til asparagi fritti (der findes et hav af opskrifter på nettet, som du kan anvende).

I år valgte vi selv at tilberede vores asparges med æggestand:

Til 4 personer
Asparges – vendes i olie på panden i maks. 2 minutter – jo flere asparges desto bedre
4 æg piskes sammen med 4 spiseskefulde mælk og lidt salt
Æggemassen hældes over de stegte asparges og varmes sammen, ligesom røræg

 

asparges

Vilde asparges med æggestand – her har vi pyntet med en blomst lavet af en skive laks og sort kaviar