Rådgivning ved køb

Brug Toscana Bolig® som din købermægler

Som din købermægler er det vores opgave at rådgive, assistere og sikre dig, når du vil købe bolig via en lokal ejendomsmægler eller en privat boligsælger som du fx. finder på forsiden ‘Køb bolig’.

Hvis du selv finder din drømmebolig i Toscana, Piemonte, Umbrien eller andre steder i Italien, kan du også benytte dig af vores assistance, idet vi som ‘købermægler’ tilbyder rådgivning og praktisk assistance i forbindelse med handlen.

Vi kan også være dig behjælpelig med at lede efter den helt rigtige bolig – se om boligsøgning her.

Toscana Bolig® kan uden ekstra omkostninger for dig være din købermægler på følgende måde:

I Italien skal en køber betale købersalær til den lokale ejendomsmægler, som formidler boligen. Købersalæret udgør som regel 3-5%, som du skal betale oveni ejendommens pris. Hvis du allerede fra start entrerer med Toscana Bolig® og vi på dine vegne tager den første og evt. efterfølgende kontakt til en given lokal ejendomsmægler, kan du undgå at betale købersalær til denne mægler og i stedet for betale købersalæret til Toscana Bolig®. Vi kan således sikre dig og din bolighandel uden meromkostninger – tværtimod forhandler vi os til den mest optimale løsning for dig – oftest med store besparelser – og vi tjener næsten altid vores salær hjem for dig.

Her ser du, hvordan du betaler mægler i en italiensk bolighandel – eksemplet gælder for ejendomme med en udbudspris på min. € 100.000, hvor vi på vegne af dig tager den indledende kontakt til den lokale ejendomsmægler i forhold til at du selv – uden Toscana Bolig som købermægler tager den første kontakt til ejendomsmægleren:

graik22

Brug altid en dansk rådgiver, der varetager dine interesser i en italiensk bolighandel

Uanset om du selv har fundet den helt rigtige ejendom, eller vi har fundet boligen til dig, kan vi sikre dig trygge forhold omkring boligkøbet.

Under alle omstændigheder er det absolut uundværligt at have en kyndig rådgiver med i en bolighandel i Italien. Selvom man som dansker sætter sig rigtig godt ind i forholdene omkring bolighandel i Italien og stiller masser af spørgsmål til den lokale ejendomsmægler, er der stor risiko for, at man ikke får afdækket alle væsentlige forhold. De færreste danske boligkøbere i Italien ved nemlig, hvad man skal spørge om, fordi reglerne og normerne på det italienske boligmarked er meget forskellige fra det danske, og derved kan man som dansk køber begå nogle graverende fejl, der både økonomisk og praktisk kan koste dyrt – meget dyrere end hvis man havde valgt den rette rådgiver fra starten.

Er du allerede i dialog med en lokal ejendomsmægler, vil vi naturligvis gerne assistere dig og evt. forhandle pris, vilkår m.v. for dig. Sammen kan vi aftale, i hvilket omfang vores assistance skal bestå og dermed sætte en økonomisk ramme. Måske du har behov for, at vi gennemgår købsaftalen og evt. deltager i notarmødet, så du som køber har en neutral rådgiver med til den afsluttende kontraktskrivning – eller måske ønsker du at vide, hvilke krav, man kan stille overfor sælger, den lokale mægler, håndværkere eller andre og at vi evt. står for forhandlinger om pris eller lignende. Vi kan også være behjælpelige med at undersøge ejendommens tekniske og juridiske forhold, fx. om man må bygge en pool, restaurere, kan opnå tilskud til energiforbedring eller udvide boligen.

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information og evt. for at aftale et uforpligtende møde.

Læs også om særlige forhold i forbindelse med italiensk bolighandel.

Peter Simmering er dansk ejendomsmægler og ansvarlig for alle handler i Italien, der foregår via Toscana Bolig ApS. Vil du vide mere om TRYG BOLIGHANDEL I UDLANDET, så klik her:
de-tryghed-udland

Investering i originale stenhuse

Rigtig mange drømmer om at rejse til Toscana, Piemonte eller andre italienske regioner for at finde sig en gammel ruin eller et originalt stenhus, der skal restaureres helt fra bunden. Det er heldigvis stadig muligt at finde et dejligt sted, som trænger til en kærlig hånd – i større eller mindre omfang. Boligpriserne i Italien er ovenikøbet stadig rimelige.

Det er imidlertid en rigtig god idé – uanset om man er privat investor eller køber en ejendom i erhvervsmæssigt øjemed – at alliere sig med nogen, der virkelig har styr på, hvilke krav der eksempelvis stilles fra myndighedernes side, hvad det koster at restaurere ejendommen, sådan som man ønsker og i overensstemmelse med de lokale traditioner, og med nogen, der evt. kan sørge for de rette fagfolk til at løse opgaven – vel at mærke inden man underskriver en købsaftale.

Det er vist næsten overflødigt at nævne, at I i den forbindelse selvfølgelig er velkommen til at kontakte os. Toscana Bolig ApS er nemlig gerne behjælpelig med at være bindeled til entreprenør, arkitekt, myndigheder og lokale håndværkere og leverandører, hvis I ønsker at restaurere boligen, etablere en swimmingpool, renovere køkken og bad eller andre byggeopgaver. Se mere om restaurering her.

Toscana Bolig® finder gerne både større investeringsprojekter – bl.a. gamle vingårde, der kan ombygges til flere mindre boliger – og boliger, der efter en større eller mindre restaurering, kan blive til en perle af en familiebolig.

Hvis du er interesseret i at finde en ejendom, der skal restaureres, er det optimalt at kontakte os pr. telefon, for ofte har vi kendskab til potentielle projekter, som ikke fremgår af hjemmesiden her. Og når først vi er i dialog med dig og ved, hvad du specifikt søger, kan vi bedre hjælpe dig med at finde frem til det helt rigtige.

Restaureringsprojekter

Under ‘køb bolig’ finder du restaureringsprojekter og af og til byggegrunde.

For nogle af boligerne er der allerede udarbejdet en restaurerings- eller byggeplan, som en lokal entreprenør enten kan stå for. Andre boliger sælges af f.eks. private personer, der ikke umiddelbart deltager i projektet. Her skal man selv tage affære helt fra det kreative stadie og til afslutningen. Toscana Bolig vil hjertens gerne være bindeled mellem håndværkere, arkitekt, entreprenør og bygherrre.

Peter Simmering, der ikke kun er uddannet dansk ejendomsmægler men også har en ingeniør-baggrund, har assisteret danske boligkøbere i cirka 100 større og mindre bygge- og restaureringsprojekter i både Piemonte, Toscana, Rom, Ligurien og sågar i Sydfrankrig i forbindelse med restaureringer, etablering af swimmingpools, renovering af køkkener og badeværelser m.v. Det vil være os en glæde at kunne være behjælpelig med at sikre, at jeres byggeprocess foregår optimalt. Se mere under Restaurering‘.

Er du eksempelvis repræsentant for et firma, en pensionskasse eller en organisation, der gerne vil investere i en bolig – både i investeringsøjemed og samtidig for at glæde medarbejderene, kunderne eller medlemmerne – kan vi efter aftale tilbyde at stå for ombygningen – helt eller delvist. Vi har mange års erfaring med sådanne projekter og yder gerne vores bistand i det omfang, du ønsker.

Hvis du er investor med flere års erfaringer indenfor byggebranchen, men måske mangler den fornødne viden om, hvordan man opererer i Italien, er vi gerne behjælpelig med at finde frem til det rigtige projekt og assistere dig med kontakt til myndighederne, entreprenører, arkitekter, håndværkere, myndigheder m.fl.

Som privatpersoner kan det også være en spændende oplevelse at erhverve sig en ejendom, man kan sætte sit eget præg på helt fra starten af ombygningen. Også her giver vi efter nærmere aftale assistance til at entrere med lokale håndværkere og kompetente rådgivere i det omfang, der er behov for.

Kontakt os venligst for mere information og evt. et uforpligtende møde.