vin og olie fra Sommavilla

I forbindelse med den 22. AVSEC verdenskonference i New York har US Transportation Security Administration oplyst, at man fra slutningen af næste måned vil lempe reglerne for at medbringe diverse genstande – herunder visse sportsrekvisitter såsom skistave og golfkøller – med ombord på flyene, og at man har fra USAs side til hensigt at lægge begrænsningerne på linie med dem, vi har i EU.

Ifølge EU kommissær Matjeta Jager vil man i Europa begynde at udfase restriktionerne for hvor meget væske, man må medbringe i håndbagagen, og allerede fra januar vil man som en start tillade toldfrie væsker på tværs af flyskift i EU og efterfølgende vil man give mere og mere slip på de seneste års restriktioner for flypassagerne.

‘Restriktionerne for væske må ophøre. I 2006 blev restriktionerne vedtaget som en midlertidig løsning, og det har taget alt for lang tid at få indført teknologiske løsninger, der kunne fjerne nødvendigheden af disse restriktioner’ siger EU kommissæren.

Med dette vil vi se frem til, at vi indenfor en overskuelig tid kan tage de skønne toscanske vine og den formidable olie med hjem fra Italien – håndbåret og kælet for……

Rigtig glædeligt, synes vi…. og det vil nok mange millioner andre flyrejsende mene. Vi erindrer tydeligt, hvordan vi sidste år blev mødt af 2 frustrerede men yderst venlige amerikanere i Københavns lufthavn, der havde købt flere kostbare flasker japansk whiskey og sake i en japansk lufthavn, men ved flyskift i København fik de besked om, at de ikke måtte tage flaskerne med sig til USA. De to herrer synes på ingen måde, at deres flaske skulle afleveres i security, så de spurgte os, om vi dog ikke nok ville tage imod dem….. og vi skulle hilse og sige, at de dyre dråber er blevet nydt af både os og vores gæster gennem året.