troffel festival toscana

San Miniato i Pisa provinsen er berømt for sine hvide trøfler og det med rette…. De smager helt fantastisk – især når de lige er blevet høstet i efteråret, er trøflerne en himmerigs mundfuld.

I november og december har du muligheden for at opleve hvordan de nyhøstede hvide trøfler smager ved den årlige festival i San Miniato, der løber af stablen følgende dage:

15. og 16. november
22. og 23. november
29. og 30. november
6., 7. og 8. december

Ca. 25% af Italiens samlede høst af hvide trøfler kommer hvert år fra San Miniato området, hvor omkring 80 tons hvide trøfler opsnuses i de omkringliggende skove. I de sene efterårsmåneder er der således travlhed blandt de toscanske ‘trøffel-jægere’ og deres specialtrænede hunde.

Med et så imponerende udbud af hvide trøfler, er den store festival særdeles velbesøgt af såvel eksperter, chef-kokke og journalister som af alle os andre, der skatter de hvide trøfler og køber ind til glæde for dem, der senere får denne særlige delikatesse serveret.

Det er en helt enestående oplevelse at købe trøflerne, når de er helt friske – alene duften overgår alt. Vi fik for et par år siden nogle nyfundne trøfler i gave af en god ven. Da vi dagen efter skulle flyve fra Toscana til København med trøflerne – vores kære skulle jo have lov at smage godterne – duftede næsten hele flyet – og det vel at mærke selvom trøflerne var pakket i flere plastikposer og puttet ned i et glas.

Vil du vide mere om hvide trøfler og eventuelt deltage i trøffel-jagten, kan du se mere på ‘Truffle in Tuscany’s hjemmeside her

hvide troefler fra San Miniato

Øvrige links om trøfler i San Miniato:
Se den appetitvækkende video fra trøffel festivalen i San Miniato – her
Program m.m. for festivalen: turismo.intoscana.it

God fornøjelse!