Alle vennerne syntes, at beslutningen var meget modig. Men familien Hassing Kjær har ikke fortrudt.

Olivehoest med familie og venner

Da Morten, Anna og parrets to børn for halvandet år siden rejste på ferie til Italien for at kigge på hus til Mortens mor, var de skeptiske omkring idéen. Men da ferien var slut, var Morten ikke i tvivl.

”Jeg skal finde en måde, at kommer derned og bo,” tænkte han på vej hjem til Danmark.

Det tog ikke lang tid, før Morten og hans familie var tilbage lidt udenfor Montecantini i Toscana, hvor Mortens mor havde købt hus. Det ambitiøse unge par havde haft travlt med arbejde og trængte til at trække stikket ud. Denne gang var de rejst mere permanent til Italien.

”Vi arbejdede mere og mere i Danmark – og så aldrig vores børn. Pludselig fik vi tid til at lægge vægt på de vigtige ting i livet,” siger Morten.

Familien havde lejet deres hus i Danmark ud, og børnene blev sat i Italiensk skole.

”Vi skulle bare lige prøve det,” siger Morten, som aldrig har fortrudt.

Det var Toscana Bolig, som hjalp i forbindelse med moderens køb. Familien var glade for den hjælp, som Peter og Berit kunne tilbyde.

”Reglerne hernede er så anderledes, at du risikere at brænde nallerne. Selv når man bor her, så er der så mange ting og regler, som man ikke forstår,” siger Morten.

Morten og Anna brugte da også Toscanas Boligs rådgivning, da de besluttede at købe eget hus tæt ved moderens.

Trak stikket ud

Da sønnen en dag kom hjem fra sin italienske skole, spurgte han, om han måtte komme over og lege med en klassekammerat. Før familien havde set sig om, blev de inviteret til høstfest og mødte en række af de mennesker, der er blandt deres bedste venner i Italien i dag.

”Vi troppede op og troede, at vi skulle være der i et par timer. Der kom flere mennesker og det blev til en fest – som i den mest romantiske film eller i en drøm. Der var italienske vine og guitarspil. Vi plukkede oliven og blev budt aftensmad,” fortæller Morten.

Selvom parret havde været trætte af det stressede arbejdsliv i Danmark, så vendte overskuddet og inspirationen tilbage til dem begge, da de havde slået oliventræsrødder i den italienske region.

nye olivenfrugter på vej

”Vi levede igen. Vi var kommet ud af hamsterhjulet. Og vi kunne se, at her var noget, som vi kunne gøre godt,” fortæller Morten.

Parret stiftede firmaet Made By Mama som arrangerer firmaevents, laver hjemmelavede olivenolier og udskårne skærebrætter af oliventræ.

At flytte til Italien har ændret hele familien liv.

” Det har givet os sindsygt meget. Jeg ved ikke, hvor vi havde været, hvis ikke vi havde gjort det,” siger Morten.