Besøg Martelli pasta fabrik i byen Lari ved Pisa

Martelli pasta bronze form

I september i år forbindelse med vores deltagelse i optagelserne til DR Hammerslag julespecial 2014 i Toscana fik jeg sammen med de fire ejendomsmæglere fra programmet mulighed for at besøge en familiedrevet pastafabrik i byen Lari nær Pisa. Det var en rigtig god oplevelse, som jeg klart kan anbefale, når man gerne vil vide mere om den italienske pasta tradition.

Da vi ankom til Lari, som er en hyggelig typisk toscansk borgby fra middelalderen, fandt vi hurtigt frem til byens berømte Martelli pasta fabrik. Vi blev vist ind gennem en smal gyde, hvor indgangen til produktionsområdet ligger. Her blev vi modtaget af et af familiemedlemmerne, der på engelsk fortalte om fremstillingen af pastaen. Vi fik bl.a. forklaret, at familien som noget ganske særligt anvender bronze-forme til fremstillingen af spaghetti, da spaghettien dermed får en væsentlig mere ru overflade, end de fleste andre typer spaghetti, der bliver fremstillet ved brug af teflon forme. Og hvorfor er det så vigtigt, at overfladen er ru? Jo , for da kan man få mere af den (forhåbentlig) velsmagende sauce med i hver eneste mundfuld.

Efter at have hørt om, hvorledes pastaen fremstilles af durum hvede, der langsomt æltes med koldt vand, og derefter presses gennem bronze formen, fik vi lov til at komme ind i selve produktionsrummet. Her kunne vi se, hvorledes pasta dejen blev presset gennem formen, trukket ud på metalstænger ofr herefter at blive tørret i ca. 50 timer. Produktionsrummet var fugtigt og varmt – den passende temperatur for opbevaring og tørring af spaghettien er nemlig 33-36 grader.

Martelli pasta fra Lari Toscana

Besøget varede alt i alt et kvarters tid – lærerige og interessante minutter. Men bedst af alt var nu at smage den vidunderlige spaghetti, jeg købte med hjem til familien. Jeg må indrømme, at jeg indtil da slet ikke var klar over, at spaghetti kunne være så lækker. Jeg er slet ikke i tvivl om, at familien Martelli har samme passion for at fremstille pasta, som Peter og jeg har for at formidle smukke stenhuse med sjæl i Toscana. På pasta fabrikken i Lari er det således kun familiemedlemmer, der arbejder her – og det er vel at mærke med en stolthed, der mærkes i hele byen.

Jeg kan ikke dy mig for at dele en enkelt opskrift med jer…. en pastasauce på ægte toscansk maner:

2 fed hvidløg steges i olivenolie.
Løg i tern tilsættes.
1-2 toscanske pølser (krydrede grilpølser) tilsættes ved at man presser kødet ud af pølseskindet – brunes let.
500 gram hakket oksekød tilsættes – brunes med.
1 flaske passata (pressede tomater) tilsættes – + evt. lidt bouillon
Pastasaucen koges i minimum 1 time – det er tiden, der gør hele forskellen.

Med Martellis spaghetti er vi alle i vores familie helt salige. Buon appetito!

Vil du vide mere om pastafabrikken, kan du se deres Martellis hjemmeside HER

Adressen til Martelli er Lari – tag ganske enkelt til byens centrum ved foden af den store borg. Spørg efter Martelli, og I vil straks blive vist til fabrikken af de lokale eller glade besøgende, der netop har besøgt la famiglia di pastai.

Hvis I ikke lige kommer forbi Lari, men har lyst til at smage den formidable pasta fra familien Martelli, er det muligt at køb pastaen i Danmark – nærmere betegnet på Østerbro. Du kan få mere information og købe den lækre pasta på Spaghetti-Martellis hjemmeside HER

Andre steder, der kan anbefales i Lari:
Gå en tur op på borgen. Herfra er der den mest vidunderlige udsigt over det smukke landskab og havet, der ligger få kilometer herfra.
Spis en dejlig frokost eller middag på de lokale toscaneres favorit restaurant Antica Osteria al Castello.
Besøg slagteren, der bl.a. laver de mest delikate fennikel pølser – Macelleria Ceccotti.

På DR1 kan du mandag den 29. december 2014 kl. 20.00 se Hammerslag julespecial i Toscana. Her viser Christian Degn nogle af de spændende boliger, Toscana Bolig har formidlet til danske købere. Glæd dig.

28. december 2014|

Billetsalget til Lucca Summer Festival 2015

Lucca Summer festival i 2015

Hvis du ikke allerede har opdaget det, kan vi fortælle dig, at forberedelserne til næste års sommerfestival i Lucca allerede er godt i gang. Fire navne er allerede på plads – og det er bestemt ikke hvem som helst – en markant opgrading for Lucca i forhold til det forgangne år.

  • Elton John giver koncert den 11. juli
  • Mark Knopfler spiller den 22. juli
  • Robbie Williams brager igennem den 23. juli
  • Lenny Kravitz kan opleves den 26. juli

Alle koncerterne, der foregår på Piazza Napoleone i hjertet af Lucca, kan man købe billet til via festivalens hjemmeside på dette link – klik her.

Måske det var en passende julegave idé?

Under alle omstændigheder er det en herlig oplevelse at være til koncert i Lucca – en tilbagevendende begivenhed, som alle, der har en bolig i Toscana eller bare holder ferie i Lucca området, glæder sig til – for os personligt er det ikke en rigtig sommer, uden at vi har været til en af de årlige sommerkoncerter i Lucca.

Rigtig god fornøjelse!

12. december 2014|

Berigende bog om Toscana anbefales

’Toscana – maden, vinen, kulturen og landskabet’
af Camilla Bondo Pedersen & Anne Mette Rosendahl Ariani

toscana-maden, vinen, kulturen-og-landskabet-www.ToscanaBolig.dk

Forleden udkom en ny dejlig bog om Toscana – denne smukke og velskrevne bog er intet mindre end berigende. Når jeg læser den, bobler jeg af glæde – jeg begejstres og klukker inden i, for de to forfattere beskriver lige præcis alt det, der er så enestående ved Toscana – alt det jeg selv elsker så inderligt og altid savner, når jeg ikke er der.

Bogen handler om den på alle måder rige italienske region, dens historie, charme og ikke mindst maden og vinen. Bogen er skrevet af to yderst kompetente og gæve kvinder, der begge har studeret på universitetet i Firenze og har boet i Toscana i rigtig mange år. De er autoriserede guider i henholdsvis Siena og Firenze, hvor de med udgangspunkt i deres dybe kærlighed til Toscana og store viden om regionen giver turister et godt kendskab til det bogen handler om – maden, vinen, kulturen og landskabet. Med andre ord – forfatterne ved virkelig, hvad de skriver om.

Med dejlige billeder, mange pudsige anekdoter, beskrivelser af steder og historiske beretninger får man som læser et fint indblik i det charmerende Toscana, der er vores kulturs vugge. Til forskel fra så mange andre bøger om Toscana, udmærker denne sig ved at beskrive Toscana ud fra de 10 provinser – Firenze, Siena, Grosseto, Pistoia, Arezzo, Lucca, Pisa, Prato, Livorno og Massa Carrara. På denne måde får man indblik i Toscanas mangfoldighed, og man kan næsten ikke vente med at gå på opdagelse i hver eneste provins med dens særkende, unikke historie, århundredegamle traditioner og ikke mindst den lokale yderst delikate mad og vin.

’Toscana – maden, vinen, kulturen og landskabet’ oser af passion. Såvel for forfatterne som for mig er livet i Toscana en nemlig passion – en slags forelskelse, som jeg ved vil vare hele livet – heldigvis. Det er denne passion jeg også oplever, de fleste af vores boligkøbere har, og som gør, at de realiserer deres drøm om at eje en bolig i Toscana – det er det toscanske liv, vi alle gerne vil være en del af – vi vil have Toscana under huden. Derfor vil jeg anbefale bogen til alle, der drømmer om at høre til i Toscana – eller allerede er så lykkelige at gøre det. For uanset om man er nybegynder udi den smukkeste region eller om man har et fast tilhørsforhold hertil, kan man nyde billederne, stemningen og fortællingerne.

En rigtig god julegave idé

Bogens titel:   ’Toscana – maden, vinen, kulturen og landskabet’
Skrevet af:      Camilla Bondo Pedersen & Anne Mette Rosendahl Ariani
Forlag:             Gyldendal
Sider:               325
Pris:                 kr. 299,-

Du kan bestille bogen hos Toscana Bolig.
Send os en mail ved at klikke her – eller ring til os på tlf. 4581 4511.

18. november 2014|

Koncertbilletter til Andrea Bocelli revet væk


Andrea Bolcelli i Toscana

Billetsalget til Andrea Bocellis 10 års jubilæumskoncert på Teatro del Silenzio søndag den 2. august 2015 er lige startet….. og det går godt nok stærkt. Billetterne bliver revet væk.

Skynd jer at booke i dag, hvis I vil opleve koncerten næste sommer på Teatro del Silenzio ved Lajatico i Toscana, hvor de mange tilrejsende og lokale fans hvert år glædes, når  den berømte Maestro sender sine smukke toner ud over markerne.

Billetter kan købes her:

Orientering om generalprøven
Lige inden koncerten afholdes der som regel en generalprøve, som man for omkring 40-50 Euro kan få billetter til. Det har tidligere været en rigtig god oplevelse, hvis man ikke lige synes, at man ville betale fra ca. 125 Euro og opefter for en koncertbillet. Her var generalprøven altså et rimeligt alternativ til den væsentlig dyrere koncert.

Men….. vi har fra flere sider hørt, at generalprøven i år var særdeles skuffende. Vi deltog ikke selv dette års generalprøve, så vi kan kun bringe andres mening til torvs, men tilsyneladende var der så mange afbrydelser og så lidt musik, der blev gennemsunget og -spillet, at gæsterne til generalprøven stort set ikke fik lov at nyde sang, dans og musik. De var rigtig godt skuffede og gav udtryk for, at de hellere ville have undværet – det var for dyrt for ingenting.

Det er naturligvis op til hver enkelt at vælge, og det ene års generalprøve er ikke nødvendigvis ligeledes året efter.

Herfra skal lyde GOD FORNØJELSE til dem, der bestiller billetter.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
3. oktober 2014|